فاشیای کف پا؛ علائم، عوارض و درمان التهاب فاشیای پلانتار کف پا

فاشیای کف پا

درد در کف پا می‌تواند ناشی از موارد بسیاری باشد. مانند آرتروز، نقرس، پارکینسون، فشار خون بالا، چاقی، بارداری، پوکی استخوان و… ولی یکی از علل شایع درد کف پا، التهاب تاندون کف پا است. این التهاب در اثر علت‌های مختلفی، ایجاد شده و نشانه‌ها و علائم گوناگونی نیز دارد. از این رو، در این مقاله قصد داریم به موضوع فاشیای کف پا و روش‌های درمان آن بپردازیم.

التهاب فاشیای کف پا چیست؟

التهاب فاشیای کف پا، وضعیت دژنراتیو نوار بافت ضخیم در کف پای افراد است که پاشنه پا تا انگشتان پا را شامل می‌شود.

امروزه پزشکان به این باور رسیده‌اند که خار پاشنه در اثر فاشیای کف پا، ایجاد می‌شود که درد در کف پا را به وجود می‌آورد. وظیفه فاشیا حمایت از عضلات و قوس پای شما است. بنابراین وقتی که این فاشیا دچار کشش بیش از حد شود، پارگی‌های‌ریزی بر روی سطح آن ایجاد می‌شود. این آسیب‌ها درد، التهاب و فاشیای کف پا را به وجود می‌آورد.

علائم فاشیای کف پا

از علائم فاشیای پلانتار، درد در پاشنه پا است. اغلب این احساس درد در زمان نشستن‌های طولانی مدت یا قدم زدن در هنگام صبح، بیشتر می‌شود. با کمی فعالیت، درد شما کمتر شده و احساس خوبی پیدا می‌کنید ولی دوباره با ایستادن بر روی پا‌هایتان، درد شما بدتر می‌شود.

بنابراین مواردی مانند درد پاشنه زیاد، احساس درد بعد از استراحت طولانی، درد پس از فعالیت طولانی، درد در زمان خم شدن، لنگیدن، سوزش و حرارت در کف پا و… از مهمترین علائم و نشانه‌های این بیماری هستند. پیشنهاد می شود از انواع کفش اداری شرکت صنعتی کلار دیدن فرمایید.

فاشیای پلانتار

عوامل خطر فاشیای کف پا

  • خانم‌ها
  • افراد در رده سنی ۴۰ تا ۶۰ سال
  • داشتن اضافه وزن و چاقی
  • داشتن کف پای صاف یا قوس زیاد کف پا
  • تاندون آشیل کوتاه و سفت
  • استفاده مداوم از کفش‌های پاشنه بلند
  • ایستادن بیش از حد
  • پوشیدن کفش‌های نامناسب با کف نازک و کهنه
  اصول مراقبت و نگهداری از کفش چرم برای مدت طولانی (۱۰ روش)

علل ایجاد فاشیای پلانتار چیست؟

به طور کلی و بر اساس تحقیقات صورت گرفته، هم آقایان و هم خانم‌ها در معرض ابتلا به پلانتار فاشیا هستند ولی این بیماری در خانم‌ها شایع‌تر است.

سن: مطابق تحقیقات انجام شده، افراد بین ۴۰ تا ۶۰ سال بیشترین میزان ابتلا به التهاب تاندون کف پا را دارند.

کف پای صاف: این مورد نیز از دیگر زمینه‌های ابتلا به التهاب فاشیا است.

اختلال در راه رفتن: راه رفتن غیر طبیعی، موجب تحت تأثیر قرار گرفتن توزیع وزن بدن بر روی پا‌ها می‌شود.

قوس کف پای شدید: شدید بودن قوس کف پا، موجب تحت فشار قرار گرفتن تاندون فاشیا می‌شود.

مچ پای کج: از جمله موارد نامتقارن بودن فشار به کف پا، داشتن مچ پای کج است.

ورزشکاران: دویدن بیش از حد و فعالیت‌های ورزشی زیاد، فاشیای کف پا را در معرض آسیب قرار می‌دهد.

فعالیت بدنی کم: استفاده نکردن از پا‌ها، موجب خشک و جمع شدن فاشیا شده و درنتیجه التهاب فاشیا را ایجاد می‌کند. پیشنهاد می شود جهت خرید کفش ایمنی کلیک کنید.

درمان فاشیای کف پا

درمان التهاب فاشیای کف پا

برای درمان التهاب فاشیای کف پا، روش‌های زیر توصیه می‌شود:

●کمپرس سرد: سرما سبب تسکین بافت متورم پا می‌شود. یک روش برای درمان فاشیای کف پا، پیچیدن پارچه دور کیسه یخ و قرار دادن آن بر روی پاشنه است‌. علاوه بر این، می‌توانید با استفاده از کمپرس‌های سرد، اقدام به درمان فاشیای کف پای خود کنید.

پس این کمپرس‌ها را از داروخانه تهیه کرده و روی پای خود قرار دهید‌. به یاد داشته باشید که بایستی این محصولات را در فریزر، نگهداری کنید. سپس آن را دور مچ پای خود پیچیده و پس از گذشت ده دقیقه، آن را باز کنید. روش دیگر، چرخاندن پا بر روی یک بطری آب سرد یا منجمد است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره ایمنی و بهداشت محیط کار را بخوانید.

  ۱۰ ویژگی و مشخصات کفش ایمنی و پوتین کار استاندارد و مناسب

●به کاربردن آتل در زمان استراحت: می‌توانید از آتل در هنگام خواب برای کشش ساق پای خود، استفاده کنید.

●محدودیت حرکات: از انجام برخی از حرکات مانند ورزش‌ها، دویدن یا پریدن که سبب بدتر شدن درد شما می‌شود، اجتناب نمایید.

●استفاده از کفش و کفی مناسب: برای احساس درد کمتر در فاشیای کف پا، از کفش‌هایی با کفی ضخیم و لژ مناسب استفاده کنید. زیرا کفی مناسب، موجب توزیع فشار به صورت یکنواخت بر روی پا‌ها می‌شود.

●مصرف دارو‌ها: دارو‌هایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم نیز برای درمان یا کاهش درد فاشیای کف پا مؤثر است. ولی از مصرف بیش از یک ماه این دارو‌ها خودداری کرده و با پزشک خود در این زمینه، مشورت کنید.

روش‌ های پیشگیری از التهاب فاشیای کف پا

سعی کنید که فعالیت‌های بدنی خود را در حد متعادل، انجام دهید. فشار زیاد به پا یا عدم تحرک، از مهمترین علل التهاب فاشیا است. پس سعی نمایید که از بی‌تحرکی بیش از حد یا فعالیت بسیار خودداری کنید.

همچنین پس از راه رفتن طولانی، مقداری به خود استراحت دهید تا فشار ایجاد شده بر روی فاشیا کاهش یابد. از دیگر موارد کمک به کاهش فشار کف پا و جلوگیری از ابتلا به التهاب تاندون کف پا، نداشتن اضافه وزن و تنظیم وزن بدن است.

علاوه بر این، پوشیدن کفش‌های لژدار مناسب که قوس کف پا را می‌پوشاند، می‌تواند در اجتناب از بیماری فاشیای کف پا مؤثر باشد. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره بهترین کفش پرستاری را بخوانید.

التهاب فاسیای کف پا

نحوه تشخیص التهاب پلانتار فاشیا

در بسیاری از موارد، علل دیگر درد پاشنه به اشتباه التهاب پلانتار فاشیا تشخیص داده می‌شود. با اینکه این التهاب، از شایع‌ترین نوع درد پاشنه است ولی پزشک بایستی موارد دیگری از جمله شکستگی پاشنه، گرفتگی عصب و تاندون آشیل را که می‌تواند سبب ایجاد درد در پاشنه شود، مورد بررسی قرار دهد.

همچنین یکی از فاکتور‌های اساسی برای شناسایی التهاب فاشیای کف پا، عکس‌های رادیولوژی و تشخیص نقاط درد است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره گشاد كردن كفش تنگ را بخوانید.

  معرفی بهترین واکس کفش چرم (+ شیوه صحیح واکس زدن کفش چرم)

نتیجه‌گیری

همانطور که بیان نمودیم، بیماری التهاب تاندون کف پا از جمله التهاب‌های شایع در کف پا بوده که با درد و سوزش، همراه است. از مهمترین علل ایجاد این نوع التهاب، کم تحرکی یا فعالیت مداوم و بیش از حد است. همچنین خانم‌ها بیشتر از آقایان، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

با این حال، با رعایت نکات مذکور می‌توان تا حدودی از ابتلا به بیماری پلانتار فاشیا جلوگیری نمود‌. توصیه می‌کنیم که هرگونه احساس درد در کف پای خود را جدی گرفته و به متخصص در این زمینه مراجعه نمایید. امیدواریم که اطلاعات کافی در مورد فاشیای کف پا و مطالب مربوط به آن را کسب کرده باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *